Četverogodišnji program

Izobrazba za četverogodišnji srednješkolski program

Upravni referent

Polaznici se mogu upisati u program obrazovanja odraslih za zanimanje upravni referent ako imaju završenu osnovnu školu i da su stariji od 15 godina. Polaznici se mogu upisati i na prekvalifikaciju ukoliko imaju završenu drugu srednju školu ili ukoliko nisu u potpunosti završili srednju školu. 

Četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje osposobljava polaznike za obavljanje radnji u upravnom postupku do donošenja rješenja u jednostavnijim upravnim stvarima u granicama dobivene ovlasti, vođenje propisanih očevidnika i izdavanje izvoda iz istih, vođenje postupka radi utvrđivanja činjenica  o kojima se ne vode službeni očevidnici, izdavanje odgovarajućih uvjerenja o tim činjenicama te provođenje izvršenja. Posao je kombinacija komunikacije s ljudima i obradbe dokumenata.

Komercijalist

Polaznici se mogu upisati u program obrazovanja odraslih za zanimanje komercijalist ako imaju završenu osnovnu školu i da su stariji od 15 godina. Polaznici se mogu upisati i na prekvalifikaciju ukoliko imaju završenu drugu srednju školu ili ukoliko nisu u potpunosti završili srednju školu.

Četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje osposobljava polaznike za poslove nabave, prodaje i organizacije poslovanja i logističkih procesa u proizvođačkim, veleprodajnim, maloprodajnim, ugostiteljskim, hotelijerskim i turističkim poduzećima u unutrašnjoj i vanjskoj trgovini.

Poljoprivredni tehničar – opći

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR - OPĆI može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu i najmanje 15 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova općeg poljoprivrednog tehničara.

Za upis u program prekvalifikacije za zanimanje POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR - OPĆI polaznik mora imati najmanje završen neki od programa trogodišnjeg ili četverogodišnjeg obrazovanja te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Agroturistički tehničar

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje AGROTURISTIČKI TEHNIČAR može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu i najmanje 15 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Za upis u program prekvalifikacije za zanimanje AGROTURISTIČKI TEHNIČAR polaznik mora imati najmanje završen neki od programa trogodišnjeg ili četverogodišnjeg obrazovanja i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Tehničar cestovnog prometa

Polaznici se mogu upisati u program obrazovanja odraslih za zanimanje tehničara cestovnog prometa ako imaju završenu osnovnu školu i da su stariji od 15 godina. Polaznici se mogu upisati i na prekvalifikaciju ukoliko imaju završenu drugu srednju školu ili ukoliko nisu u potpunosti završili srednju školu.

Četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje osposobljava polaznike za stjecanje osnovnih profesionalnih znanja, komuniciranja sa suradnicima, spoznavanja radnih, zakonskih, ekonomskih, političkih i socijalnih odnosa na tržištu prometnih usluga. Polaznici se uče poslovima vezanim za registraciju, tehnički pregled i osiguranje motornih vozila, ustrojavanje voznog parka itd.

Arhitektonski tehničar – visokogradnja

Polaznici se mogu upisati u program obrazovanja odraslih za zanimanje arhitektonski tehničar - visokogradnja ako imaju završenu osnovnu školu i da su stariji od 15 godina. Polaznici se mogu upisati i na prekvalifikaciju ukoliko imaju završenu drugu srednju školu ili ukoliko nisu u potpunosti završili srednju školu.

Četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje osposobljava polaznike za širok spektar poslova u području graditeljstva kao suradnici ovlaštenih projektanata, na poslovima razrade i pripremanja projektne dokumentacije, u građevnim tvrtkama na poslovima kalkulacije ili izgradnje objekata. Nakon obrazovanja mogu osnovati i voditi vlastitu građevinsku tvrtku.

Građevinski tehničar - niskogradnja

Polaznici se mogu upisati u program obrazovanja odraslih za zanimanje građevinski tehničar - niskogradnja ako imaju završenu osnovnu školu i da su stariji od 15 godina. Polaznici se mogu upisati i na prekvalifikaciju ukoliko imaju završenu drugu srednju školu ili ukoliko nisu u potpunosti završili srednju školu.

Četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje osposobljava polaznike za širok spektar poslova u području graditeljstva kao suradnici ovlaštenih projektanata, na poslovima razrade i pripremanja projektne dokumentacije, u građevnim tvrtkama na poslovima kalkulacije ili izgradnje objekata. Nakon obrazovanja mogu osnovati i voditi vlastitu građevinsku tvrtku.

P1012234 m

Četverogodišnji program

Komercijalist, Upravni referent, Poljoprivredni tehničar – opći, Agroturistički tehničar, Tehničar cestovnog prometa,  Arhitektonski tehničar – visokogradnja, Građevinski tehničar - niskogradnja

Trogodišnji program

Prodavač, Vozač motornog vozila, Slastičar, Kuhar, Konobar, Tesar, Zidar, Vozač motornog vozila,

Stručna osposobljavanja

Zdravstvo i socijalna skrb
Njegovateljica starijih i nemoćnih osoba, Gerontodomaćica, Pomoćnik u nastavi u radu s učenicima s teškoćama, Medicinski maser, Dadilja

Informatika
Operater na PC računalima,
Fotografiranje i grafička priprema digitalne fotografije,
Sklapanje, održavanje i popravljanje osobnih računala

Knjigovodstvo
Knjigovodstvo za OPG, Knjigovođa

Osposobljavanje za rukovanje radnim strojevima
Rukovatelj motornom pilom, Rukovatelj traktorom s radnim priključcima, Rukovatelj viličarom, Rukovatelj bagerom, Rukovatelj utovarivačem, Rukovatelj dozerom, Rukovatelj skreiperom, Rukovatelj grejderom, Rukovatelj demperom, Rukovatelj valjakom, Rukovatelj strojevima za otkopavanje i preradu kamena, Rukovatelj crpkom za beton i mikserom, Rukovatelj građevinskom dizalicom, Rukovatelj autodizalicom, Rukovatelj hidrauličkom dizalicom na kamionu, Signalist i vezač tereta, Rukovatelj tračnom pilom za drvo, Rukovatelj motornom kosilicom i trimerom, Rukovatelj miksericom stočne hrane, Rukovatelj kombajnom, Rukovatelj hidrauličnom platformom, Rukovatelj hidrauličnim cjepačem drva

Ugostiteljstvo i turizam
Voditelj ruralnog turizma, Osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju slastičar, Osposobljavanje za priprematelja pizze, Osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju kuhar, Osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju konobar

Poljoprivreda
Povrtlar, Sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja, Pčelar, Uzgajivač cvijeća, Voćar i vinogradarSakupljač i uzgajivač gljiva

Građevinski poslovi
Ličilac, Armirač, Betonirac, Izolater, Skelar, Krovopokrivač, Keramičar, Tesar, Zidar

Ekonomija, trgovina i poslovna administracija
Upravljanje projektnim ciklusom

Učenje stranog jezika
Učenje njemačkog jezika
, Učenje engleskog jezika (po stupnjevima)

Licenca
ZaštitarČuvar

Izrazi koji se koriste za osobe u muškom rodu su neutralni i odnose se na jednak način na muški i ženski rod.