Ustanova za obrazovanje odraslih

  • Projekt stručni i zapošljivi

U tijeku provedba edukacije za vozača/icu u sklopu EU projekta „Stručni i zapošljivi – nove kompetencije za nove prilike“

Devetnaest upisanih polaznika započelo je 9. travnja pohađati edukaciju iznimno traženog zanimanja VOZAČ/ICA u okviru EU projekta „Stručni i zapošljivi – nove kompetencije za nove prilike“. Tako su ove nezaposlene mlade osobe, uz prethodno položenu B kategoriju, dobile priliku steći kvalifikaciju i C kategorije (upravljanje motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 3.500 kg), te samim time veliku mogućnost zapošljavanja kroz ovo zanimanje.

Učenike očekuje ukupno 1408 školskih sati predavanja, od čega je 1/3, odnosno 470 sati praktična nastava, a imaju i mogućnost konzultativno-instruktivne nastave. Predavanja se održavaju radnim danom u poslijepodnevnim satima u Pučkom otvorenom učilištu Obris, u Požegi, najčešće u trajanju od četiri školska sata. Osim Hrvatskog jezika, Geografije i Povijesti, tu su i stručni predmeti Cestovna vozila, Osnove prijevoza i prijenosa, Prometna infrastruktura. Polaznicima koji imaju završene neke od razreda srednje škole, Povjerenstvo će omogućiti priznavanje već položenih ispita.

- Iznimno sam zadovoljan dosadašnjim tijekom provedbe ovog hvalevrijednog projekta. Polaznici pokazuju veliki interes, osobito za stručnim predmetima, što meni kao profesoru koji predaje strukovne predmete mnogo znači i daje mi krila za dalje. Drago mi je vidjeti i da se učenici raduju provedbi praktične nastave, jer je neophodno u praksi, na vlastitoj koži, osjetiti ono o čemu učiš u teoriji – rekao je prof. Pero Dupček.

Dodajmo da će srpanj i kolovoz djelomično biti slobodni od provođenja nastave, čiji se nastavak očekuje u rujnu.

  LENTA20suzeno

Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.