Ustanova za obrazovanje odraslih

  • Projekt stručni i zapošljivi

VIDEO: EDUKACIJA ZA POSAO NJEGOVATELJA/ICE

POU Obris je u okviru projekta Stručni i zapošljivi: nove kompetencije za nove prilike, provodilo edukaciju za zanimanje NJEGOVATELJA/ICE starijih i nemoćnih osoba. Edukacijom je obuhvaćena grupa od 20 nezaposlenih osoba iz cijele Požeško-slavonske županije. Nakon teoretskog dijela koji je podrazumijevao učenje o njezi bolesnika, gerontologiji, fiziologiji, anatomiji, prvoj pomoći i zaštiti na radu, sudionici su neophodnu i vrijednu praksu odradili u Općoj županijskoj bolnici Požega.

 

Svi polaznici, koji su se tijekom edukacije brinuli za zdravlje starijih i nemoćnih, uspješno svladavajući izazove u radu, sada su osposobljeni za ovo potrebno zanimanje, koje će cjelokupnom zdravstvenom sustavu biti još potrebnije u nadolazećem razdoblju. Kako je protekla edukacija i kakvi su dojmovi sudionika, pogledajte u video prilogu snimljenom u sklopu projekta.

VIDEO: EDUKACIJA ZA POSAO KUHARA/KUHARICE

POU Obris u okviru projekta Stručni i zapošljivi: nove kompetencije za nove prilike provodi edukaciju za jednostavne poslove u zanimanju KUHAR/ICA. Edukacija je trajala šest tjedana, a nakon teoretskog dijela, svi polaznici su odradili praksu na kojoj su se susreli sa svim pomoćnim zanimanjima koje će od sada moći raditi u kuhinji. Kroz ovaj program osposobljavanja pružena je prilika nezaposlenim mladim osobama do 34 godine koje nisu završile srednju školu, kao i onima koji su ušli u zreliju dob te im je bila potrebna prekvalifikacija.

Zainteresirana i aktivna skupina sudionika naučila je mnoge tajne kuharstva na ovoj edukaciji, a s novim kompetencijama sada su znatno konkurentniji na tržištu rada. Kako je izgledala cjelokupna edukacija i kakve su reakcije polaznika, pogledajte u video prilogu snimljenom u sklopu projekta.

 

Stranica 1 od 4

Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.