Ustanova za obrazovanje odraslih

Novosti

Aktualno iz Obris-a

16. Tjedan cjeloživotnog učenja - Pričom te zovem

Objavljeno 26.9.2022.

 16.tcu

Pučko otvoreno učilište Obris je u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega održalo  zanimljive i poučne radionice za djecu uzrasta 5 i 6 godina, te za učenike 4. razreda osnovne škole.  

Radionice su održane u sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se održava od 26. rujna do 2. listopada 2022. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

Današnje radionice za djecu pod nazivom "Pričom te zovem" vodila je Margareta Peršić, nastavnica predškolskog odgoja, odgajateljica i učiteljica Waldorfske pedagogije te samostalna umjetnica. Pripovjedna izvedba počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima, a često koristi animacijske i minimalne scenske elemente kako bi zvukom ili bojom doprinijela izravnijem stvaranju mentalne slike kod publike. 

"Ovo je prilika da ljude pomaknemo iz tih nekakvih okvira da je jedini posao koji mama i tata mogu imati je u banci na računalo. To nije tako, tu je još na tisuće i tisuće predivnih zanimanja. Mislim da je super da djeca od malih nogu imaju priliku susresti umjetnike, ilustratore, pisce, lutkare, glazbenike, glumce i na taj način svima obogaćujemo živote.", rekla nam je Margareta Peršić.  Ovim putem poziva sve roditelje da čitaju i pričaju svojoj djeci bajke i da gdje god, i kad god mogu neka odu na kulturne manifestacije, kazališta i da obogate svoj život jer tada će nam svima svakodnevica biti s malo više čarolije i svijetla.

 

 

Pučko otvoreno učilište Obris - Ustanova za obrazovanje odraslih © Sva prava pridržana.